Lokacija

Dobro došli u Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske!

Zagreb je stari srednjoeuropski grad. Stoljećima se razvijao kao bogato kulturno i znanstveno te snažno trgovačko i gospodarsko središte. Nalazi se na sjecištu važnih prometnica između jadranske obale i srednje Europe.

Kada je 1991. godine hrvatski narod ostvario državnu samostalnost, Zagreb postaje glavnim gradom, političkim i upravnim središtem Republike Hrvatske. Zagreb je i poslovno središte, sveučilišni centar, grad kulture, umjetnosti i zabave. Iz Zagreba potječu i u njemu djeluju mnogi glasoviti znanstvenici, umjetnici i sportaši. Svojim gostima Zagreb nudi barokni ugođaj Gornjega grada, slikovite tržnice na otvorenom, raznovrsne trgovine i bogat izbor obrtničkih proizvoda, te ukusnu domaću kuhinju.

Zagreb je grad zelenih parkova i šetališta, s brojnim izletištima u prekrasnoj okolici. U treće tisućljeće Zagreb ulazi kao milijunski grad. Unatoč brzom razvoju gospodarstva i prometa, sačuvao je osebujnu ljepotu i ugođaj opuštenosti, što ga čini pravim gradom po mjeri čovjeka.

Ključne činjenice

Pozicija

u Sjevernoj Hrvatskoj, na rijeci Savi, 170 km od Jadranskog mora 45°10;15'N, 15°30'E smješten 122 m iznad razine mora

Vremenska zona

Srednjoeuropsko vrijeme (GMT +1)

Klima

kontinentalna sa prosječnom ljetnom temperaturom od 20° C i prosječnom zimskom od 1° C

TC Cmrok

Lokacija


TC Cmrok
Jurjevska 65a
10 000 Zagreb
cmrok.tenis.plus

U blizini poznatog zagrebačkog brdašca Cmroka smješten je TC Cmrok koji nam omogučava igranje na zemlji kako na otvorenom tako i pod krovom.