Propozicije

Download propozicija

Ovdje možete skinuti propozicije u pdf formatu. Propozicije

PROPOZICIJE za
11. MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR ZA INŽENJERE
ZAGREB, HRVATSKA 9. do 11. rujna 2022.

ORGANIZATORI:
Teniski klub “Medo”, Crnčićeva 41, 10000 Zagreb, Hrvatska

MJESTO ODRŽAVANJA:
TC Cmrok, Jurjevska 65a, 10000 Zagreb

VRIJEME ODRŽAVANJA:
Početak turnira         petak, 9. rujna  2022., u 9.00 sati
Završetak turnira     nedjelja, 11. rujna 2022., cca. 20.00 sati

RASPORED IGRANJA:
Biti će objavljen 8.9.2022. na web stranici turnira www.engineersplaytennis.hr.

PRAVO NASTUPA:
Pravo nastupa imaju svi inženjeri/ke svih struka, što znači inženjeri, diplomirani inženjeri, inženjeri prvostupnici i magistri inženjeri struke, te doktori inženjeri.
Igrači/ice mogu nastupiti isključivo uz potpisanu “Izjavu o odricanju“, koja se dostavlja prema Uputama za prijavu, a predaje organizatoru u orginalu u Prijavnom centru prilikom dolaska na turnir.

RANE PRIJAVE:
Rok za ranu prijavu je do 20.8.2022.

PRIJAVE:
Rok za prijave je do 2. rujna 2022. Upute za prijavu nalaze se na web stranici www.engineersplaytennis.hr/registration. Uz ispunjeni i potpisani Prijavni obrazac igrači/ice trebaju dostaviti potpisanu “Izjavu o odricanju”, potvrdu o uplati Turnirske prijavnine, a kod prve prijave na ovaj turnir kopiju inženjerske diplome te kopiju putovnice, odnosno hrvatski državljani kopiju osobne iskaznice. Način dostave opisan je u Uputama za prijavu.

TURNIRSKA PRIJAVNINA:

Dame i Gospoda prijavnina rana prijavnina
Pojedinačno Gospoda 32 € (240 kn) 25 € (190 kn)
Pojedinačno Dame 27 € (200 kn) 20 € (150 kn)
Parovi po igraču/ici 20 € (150 kn) 15 € (110 kn)
Pojedinačno i parovi po igraču/ici 39 € (290 kn) 32 € (240 kn)

Turnirska prijavnina uključuje igranje na turniru (osigurano više mečeva, detalji niže), nagrade za prva 3 mjesta po kategoriji te zajedničku večeru.

KATEGORIJE:
Dame: W30-, W30+, W40+, W50+, W60+
Gospoda: M35-, M35+, M45+, M55+, M65+
Dame parovi: WΣ100-, WΣ100+
Gospoda parovi: MΣ110-, MΣ110+
Mješoviti parovi: MixΣ105-, MixΣ105+

ŽDRIJEB:
Biti će određen od strane organizatora, a u svrhu bolje procjene jakosnih razreda svaki igrač kod prijave treba navesti svoje igračko iskustvo na slijedeći način: bivši igrači / rangirani veterani / nerangirani veterani / rekreativci. Svaki igrač/ica ima pravo igrati u dvije kategorije, što znači 1 kategorija pojedinačno i 1 kategorija u parovima ili 2 kategorije u parovima.
Svaki igrač/ica ima pravo igrati u dvije kategorije, što znači 1 kategorija pojedinačno i 1 kategorija u parovima ili 2 kategorije u parovima.
Svakom igraču i svakoj igračici biti će osigurano odigravanje najmanje 3 meča u slučaju da igraju pojedinačno.
U slučaju malog broja igrača/parova u jednoj ili više dobnih kategorija, starija dobna kategorija spojiti će se s prvom mlađom kategorijom.

PRAVILA IGRE:
Turnir se odigrava sukladno ITF Pravilnicima o natjecanju za veterane.
U grupama igraju se mečevi sustavom dugačkog seta (long set on 9 won games), odnosno mečevi bez setova do dobivenih 9 gemova, uz primjenu tie-break pravila.
Mečevi se u razigravanju igraju na 2 dobivena seta. Prva dva seta u meču igraju se na 6 dobivenih gemova, uz primjenu tie-brak pravila. U slučaju rezultata od 1:1 u setovima, treći set se igra kao produženi tie-break do 10 dobivenih poena.
Način rasporeda razigravanja po kategorijama određuje vrhovni sudac turnira prema broju igrača/parova u kategoriji. Razigravanje se igra za sva mjesta u kategoriji.

BODOVANJE:
Poredak na ovom turniru biti će osnova za određivanje nositelja i jakosnih razreda na turnirima slijedećih godina.

NAGRADE:
Nagrade, odnosno pehari, dodjeljivati će se za prva 3 mjesta po kategorijama.

LOPTE:
Igra se lopticama certificiranim od ITF-a.

TERENI:
Zemlja (Red clay)

TRERENI ZA TRENING:
Mogu se rezervirati nakon objave Rasporeda igranja putem e-maila do početka turnira, a izravno u Prijavnom centru nakon početka turnira. Troškovi terena za trening nisu uključeni u Turnirsku prijavninu te se plaćaju posebno prema cjeniku tenis centra, od 5,50 do 11 € po satu (40 do 80 kn po satu), ovisno o danu i vremenu korištenja terena.

ODREĐIVANJE DOBNIH KATEGORIJA:
Pripadnost određenoj dobnoj kategoriji određuje se prema godištu rođenja. Igrači/ice ne mogu igrati stariju dobnu kategoriju.
U parovima zbroj godina partnera, obzirom na godišta u kojima su rođeni, mora biti veći od sume godina navedene u dobnoj kategoriji.


UVJETI IGRANJA:

Igrači i igračice igraju mečeve i treniraju na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima bilo kakvu odgovornost za prijavljenog igrača ili igračicu, posebno za njegovo odnosno njezino zdravlje, zdravstveno stanje ili eventualne povrede ili nezgode.

ODUSTAJANJE OD PRIJAVE:
Rok za odustajanje od prijave je do 3. rujna 2022. uz povrat punog iznosa turnirske prijavnine. Kod odustajanja nakon navedenog roka vraća se 50% iznosa Turnirske prijavnine. Kod odustajanja nakon početka turnira nema povrata prijavnine. Za ostvarivanje povrata odgovarajućeg iznosa, odustajanje treba najaviti u pisanom obliku na e-mail adresu info@engineersplaytennis.hr pravovremeno prema navedenim rokovima.

ZAVRŠNE ODREDBE:
Svim igračicama i igračima želimo sportski uspjeh, a svim sudionicima turnira, natjecateljima i njihovoj pratnji, sportskim dužnosnicima, sucima i osoblju turnira ugodan boravak u Zagrebu.

Organizacijski odbor turnira:
mr.sc. Petar Cota st., dipl.ing.građ., predsjednik
Petar Cota ml., dipl.ing.el., član
Antonio Obratov, dipl ing.el., član
Mario Radanović, dipl.ing.el., član
Josip Samaržija, dipl.ing.geol., član
Dejan Fabris, dipl.ing.el., član
Robert Tudor, dipl.ing.građ., član

Za dodatne informacije: www.engineersplaytennis.hr, info@engineersplaytennis.hr

Obavijesti

  • 15/09/2022

    11. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.

  • 20/06/2022

    Određen je datum za EPT2022! Inženjeri igraju tenis 9-11.9.