Raspored i rezultati

12. MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR ZA INŽENJERE
Zagreb, Hrvatska
1. do 3. rujna 2023.

službena web stranica: www.engineersplaytennis.hr

Galeriju slika i popratne rezultate pogledajte na našoj facebook stranici.

Rezultati 2023.

 
Imamo pobjednike EPT 2023!

Kao i obično rezultate ovogodišnjeg turnira započeti ćemo kategorijama ljepšeg spola. Nakon godine pauze i trećeg mjesta prošle godine, Marina Ranogajec se vraća na tron. U odsutnosti prošlogodišnjih pobjednica turnira te činjenici da se većina žena odlučila za parove, Marini nije bilo teško zabilježiti i svoj šesti pojedinačni naslov na našem turniru. Pehar za drugo mjesto u Split odnosi Aida Gluić, dok je treće mjesto osvojila Nataša Vlahović Klečina. Aida i Nataša su se borile u tri kategorije, ali su svejedno smogle snage da dođu do trofeja i u singlu. Zbog tog njihovog bogatoga rasporeda, nismo ih uspjeli uhvatiti zajedno na slici pa se na prvoj fotografiji nalaze Marina i Aida, a ispod je Nataša.

 

Turnir ženskih parova bio je zanimljiviji nego ikad. Odigralo se dosta napetih mečeva i na kraju su najuspješnije bile Adrijana Nedić i Sanda Aralica Čleković kojima se na fotografiji pridružio i naš član organizacijskog odbora Dejan Fabris. Na postolje su se ove godine vratile Marija Žmire i Nives Hrgović i to korak do najviše stepenice, dok su Marina Ranogajec i Nataša Vlahović Klečina ponovile prošlogodišnji uspjeh i osvojile treće mjesto.


 

U muškoj konkurenciji i ove godine nastavio se trend da smo imali tri dobne kategorije. Kako je i red, krenuti ćemo od najiskusnijih.
U kategoriji M45, prvo mjesto osvojio je Goran Udovičić. Zadnjih godina Goran je igrao samo parove, ali ove godine je odlučio ponovno nastupiti i u singlu te se odmah popeo na vrh. Na prvoj slici s njim je i predsjednik organizacijskog odbora, Petar Cota st. koji je nakon dugo godina, ove godine također nastupio na truniru. Na donjoj slici su uz Gorana i njegovu kćer, Zlatko Antonić koji drugu godinu zaredom osvaja drugo mjesto te debitant na našem turniru Dinko Ćondić, koji je u premijernom nastupu došao do trofeja za treće mjesto.

 

Kategorija M40 donijela je puno uzbuđenja i dosta premijernih nastupa novih igrača. Tako su se kasniji finalisti Nikica Brusić i Frane Slišković međusobno našli već u skupini, u meču u kojem je Nikica odnio pobjedu. Srećom po njih, obojica su na kraju prošli dalje i onda se ponovno susreli u finalu. Ovaj put Frane je uzvratio i pobijedio kada je “bilo bitnije” te se u svom premijernom nastupu na turniru okitio zlatom. Treće mjesto osvojio je Petar Cota ml.

 

U najmlađoj muškoj kategoriji M35, također imamo debitanta prvaka. Slavonac iz Splita, Paul Galić u finalu je pobijedio prvaka i doprvaka naših prošlih turnira, Andreja Majdiša. Andrej se vratio nakon godine dana pauze od našeg turnira i ponovio uspjeh od pretprošle godine. Iako je ciljao na najvišu stepenicu, Paul je pokazao zavidnu igru i nametnuo se kao nepremostiva prepreka ove godine. Treće mjesto, također u svom prvom nastupu na našem turniru, osvojio je Patrik Mesec. Napomenimo kako se prošlogodišnji dvostruki prvak, Antonio Obratov ozlijedio u polufinalu i tako se nije uspio uključiti u borbu za odličja.

 

Kategrija muških parova, ove godine bila je brojnija nego ikad i bilo je jako teško izboriti polufinale. Na kraju su se u finalu susreli, nakon par godina ponovno sastavljeni par Robert Tudor i Petar Cota ml. te novoosnovani par Nikica Brusić i Tomislav Majerović. Iako i Nikica i Tomislav već niz godina igraju naš turnir, ove godine prvi puta su odlučili igrati parove zajedno i odmah došli do vrha. Treće mjesto osvojili su Ivan Novko i Hrvoje Glavaš koji se nalaze na slici niže.

 

Za mješovite parove i ove godine je bilo puno interesa, no i ove godine su ovom kategorijom izdominirali Splićani. Aida Gluić i Petra Čepin zamijenili su mjesta od prošle godine. Petra je u izostanku popularnog Fone, nastupila sa Paulom Galićem koji je zlatu u singlu pridodao i ovo zlato u mixu te tako Aidu i Gorana Udovičića smjestio na drugo mjesto. Adrijana Nedić je zlatu u ženskim parovima pridodala i treće mjesto u ovoj kategorije zajedno sa svojim partnerom Krešimirom Hercigonjom.

Rezultati s prethodnih turnira

Rezultate s turnira 2022. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2021. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2020. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2019. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2018. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2017. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2016. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2015. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2014. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2013. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2012. pogledajte ovdje.

Prijašnji turniri

Obavijesti

  • 14/09/2023

    12. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.

  • 15/03/2023

    Određen je datum za EPT2023! Inženjeri igraju tenis 1-3.9.

  • 15/09/2022

    11. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.