Raspored i rezultati 2017

6. MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR ZA INŽENJERE
Zagreb, Hrvatska
1. do 3. rujna 2017.

službena web stranica: www.engineersplaytennis.hr

Galeriju slika pogledajte na našoj facebook stranici.

Rezultati 2017.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji ove godine naslov je osvojio Andrej Majdiš. Uz njega na slici su drugi Tino Kirin i treći Nikica Brusić.

 
U ženskoj konkurenciji drugu godinu zaredom prvo mjesto osvojila je Marina Ranogajec. Uz nju na slici su srebrna Marina Ptiček, brončana Nataša Vlahović Klečina i četvrta Tamara Kajfeš Hrgovan.

 
U parovima zlatni su bili Mario Radanović i Mislav Perić. Uz njih na slici su dio srebrnog para Andrej Majdiš (Jurica Brnas nedostaje) i brončani Josip Samaržija i Nikica Brusić.

 

Rezultati nedjelja 3.9.2017.

Finalni dan počeo je dvobojem Vlahović-Klečina i Ranogajec. Marina je došla osigurati prvo mjesto i to uspjela, no Nataša joj je “otkinula” prvi gem na turniru. Meč je završio 6:1 6:0.

 
U muškoj konkurenciji pojedinačno krenula su razigravanja za mjesta. Tako su za 13. mjesto igrali Domazet i Cota st., a u dugačkom i napornom meču za obojicu, Silvije je na kraju pobijedio sa 9:6.

 
Za 11. mjesto rekete su ukrstili Fabris i Perić. U također jako zanimljivom meču Dejan je odnio pobjedu s rezultatom 9:5.

 
Za 9. mjesto susreli su se Majerović i Strbad, a Mario je slavio sa 9:4 i pozicionirao se na isto mjesto kao i prošle godine.

 
U ženskoj konkurenciji Marina Ptiček je protiv Tamare tražila potvrdu 2. mjesta i isto osvojila rezultatom 6:1 6:2.

 
Paralelno sa pojedinačnim konkurencijom igrali su se odlučujući mečevi i u parovima. Branitelji naslova Tudor i Cota ml. trebali su pobjedu protiv Brusića i Samaržije kako bi ostali u igri za odličja. U triler meču koji je trajao skoro dva sata na kraju su ipak slavili Brusić i Samaržija sa 5:7 6:3 i 12:10. Tom pobjedom, zbog specifičnosti sustava natjecanja u parovima ove godine, donijeli su prvo mjesto splitskom paru Radanović i Perić.

 
Za 5. mjesto igrali su Radanović i Brnas. Mario je pobijedio sa 9:5 i tako nastavio tradiciju osvajanja 5. mjesta na našim turnirima.
Mečevi za 3. i 7. mjesto nisu se odigrali. Brkljačić je morao zbog ozljede u polufinalu predati meč i za 3. mjesto dok je za 7. mjesto meč između partnera u parovima Tudora i Cote ml. odlučen “bacanjem novčića” u korist Cote.

 
Nakon što su završili svi ostali mečevi krenulo je finale u muškoj konkurenciji u kojem su se sastali Andrej Majdiš i Tino Kirin. Andrej je bio uvjerljiv kao i na cijelom turniru te sa 6:1 6:2 okitio naslovom najboljeg inženjera tenisača 2017.

 
S obzirom da se muški dio turnira odužio, žene su imale svoje proglašenje malo ranije.
Kao što se moglo već zaključiti iz rezultata, prvo mjesto uvjerljivo je obranila Marina Ranogajec. Srebrna je bila debitantica na turniru, još jedna Marina, Marina Ptiček.

Treće mjesto osvojila je Nataša Vlahović Klečina, dok je utješnu nagradu za četvrto mjesto primila Tamara Kajfeš Hrgovan.

 
Podjelu u muškoj konkurenciji počeli smo sa specijalnom nagradom za 5. nastup na turniru. Jubilarci su ove godine bili Robert Tudor i Dejan Fabris.

 
U parovima su srebro osvojili Andrej Majdiš i Jurica Brnas (nedostaje na slici), dok su se broncom okitili Josip Samaržija i Nikica Brusić.

 
Zlato u parovima osvojili su Mislav Perić i Mario Radanović te im ovim putem još jednom čestitamo na ovoj zasluženoj tituli.

 
U pojedinačnoj konkurenciji pehar za 2. mjesto ponio je Tino Kirin, dok je onaj nešto manji za 3. mjesto osvojio Nikica Brusić.

 
Pobjednik ovogodišnjeg teniskog turnira za inženjere je Andrej Majdiš.

 
Za kraj ovogodišnjeg druženja okinuli smo par zajedničkih sliki ekipe koja je smogla snage ostati do samog kraja turnira. Vidimo se iduće godine!

 

Rezultati subota 2.9.2017.

Iako u subotu ujutro nije bilo kiše, u noći je kiša previše natopila terene da bi se igralo vani, tako da smo od ranog jutra krenuli u dvorani.
U isto vrijeme su počela 4 meča. Prvi put su na terene izašle i žene. U prvom meču je braniteljica naslova Marina Ranogajec dočekala debitanticu i imenjakinju Marinu Ptiček. Prva Marina je suvereno krenula u obranu titule i nije drugoj Marini preustila ni gema.
Paralelno s njima meč su odigrali Brkljačić i Gvozdanović nakon kojeg je naš Mario još uvijek čekao svoj prvi gem na turniru.

 
U isto vrijeme krenuli su i Perić protiv glavnog organizatora te Tudor protiv Kirina. U prvom meču Mislav je pobijedio sa 9:0 dok je u dvoboju za prvo mjesto u skupini TIno bio bolji od Robija sa 9:6.

 
Turnir žena nastavio se epskim dvobojem Nataše Vlahović Klečine i Tamare Kajfeš Hrgovan. Nataša je na kraju odnijela pobjedu sa 6:3 3:6 13:11.

 
U muškoj konkurenciji nastavilo se dvobojem starih znanaca Brusića i Cote ml. gdje su se praktički borili za prvo mjesto u skupini. Meč je bio neizvjestan te je na kraju Nikica slavio sa 7:5 u tie brakeu.
U isto vrijeme igrali su i Brnas protiv Majerovića te je meč završio sa 9:7, dok je u drugom meču Majdiš iznenadio favorita Fabrisa i pobijedio sa 9:3.

 
U parovima su prvo uporni Splićani Radanović i Perić iznenadili favorite Brnasa i Majdiša 9:8 (7:4). U drugom meču su najstariji natjecatelj na turniru Samaržija i njegov partner Brusić očekivano su pobijedili Domazeta i Cotu st. sa 6:0 i 6:1.

 
U izravnom dvoboju za drugom mjesto u njihovoj skupini, Tudor je pobijedio Strbada sa 9:4. U istoj skupini Domazet je iznenadio Kirina i poveo sa 5:2 no onda je Tino ipak potvrdio prvo mjesto u skupini i osvojivši 7 gemova zaredom odnio pobjedu sa 9:5.
U drugoj skupini Majerović je potvrdio treće mjesto ne prepustivši Gvozdanoviću niti jedan gem.

 
Kod žena je debitantica Marina Ptiček došla do prve pobjede sa 6:4 i 6:3 protiv Nataše.

 
U muškoj konkurenciji igrali su se zadnji mečevi po skupinama. Tako je Cota ml. sa 9:2 osigurao drugo mjesto protiv Perića.

U već El Classicu našeg turnira Radanović je bio bolji od Fabrisa sa 9:5.

U zadnjem meču prije pauze za ručak, Brnas je zbog umora morao predati Brkljačiću te je tako Tomislav osvojio prvo mjesto u skupini dok je Jurica ostao drugi. Nažalost imali smo i odustajanje od turnira, Obratov je morao predati Majdišu zbog žuljeva zadobivenih prvi dan turnira.
Tako smo dobili osvajače svih skupina i polufinaliste: Brkljačića, Kirina, Brusića i Majdiša.

 
Nakon pauze žene su nastavile sa svojim mečevima gdje su igrale svaka sa svakom, dok je Marina nastavila svoj pohod prema drugom uzastopnom naslovu i slavila protiv Tamare sa 6:0 6:0.

 
U razigravanju za pozicije prvo se krenulo sa borbom za 9. mjesto. Tako je Strbad očekivano slavio protiv Perića sa 9:2, dok je Majerović pomalo neočekivano poslao Fabrisa u borbu za 11. mjesto sa 9:6.

 
Nastavilo se borbom za 13. mjesto u kojem je Gvozdanović uhvatio prve gemove na turniru, no međutim Domazet je prošao dalje sa 9:4.

 
U razigravanju za 5. mjesto, Brnas je iznenadio Tudora i pobijedio sa 9:6, dok je Radanović prepustio gem manje Coti ml. koji se već spremao za utakmice reprezentacija i službenu večeru.

 
U prvom polufinalu Majdiš je dokazao da je na ovom turniru u odličnoj formi i poslao Brusića u borbu za broncu sa 6:4 i 6:0.
U drugom polufinalu, nažalost došlo je do predaje. Naime Brkljačić je pri rezultatu 6:3 za njega u prvom setu i 1:1 u drugom ozlijedio gležanj i nije mogao nastaviti meč. Tako je Kirin nešto lakše dospio u finale.

 

Rezultati petak 1.9.2017.

Turnir je započeo dvobojem starih znanaca Silvija i Maria. Strbad je bi bolji sa 9:2.

 
U isto vrijeme su počeli starosjedioc Radanović i novak Obratov. U napetom meču punom preokreta, Antonio je slavio sa 9:7.

 
Popodnevni dio turnira poremetio je pljusak tako da su prvi meč popodnevnog dijela Mario i Andrej odigrali u dvorani. Radanović je odigrao još jedan triler, no na kraju je Majdiš bio bolji sa 9:7.

 
Kiša se ubrzo smirila pa smo nastavili vani. U dvobojima starih znanaca, Brusić i Tudor nisu dopustili iznenađenje pa su tako pobijedili Perića i Domazeta sa 9:1 i 9:0.

 
U nastavku smo imali tri debija. Prošlogodišnji viceprvak Brkljačić dočekao je imenjaka Majerovića i prepustio mu za dobrodošlicu samo 3 gema. U drugome meču u dvoboju dva novaka na turniru Brnas nije prepustio niti jedan gem Gvozdanoviću.

 
Susret dvojice kolega Fabrisa i Obratova donio je neizvjesan susret u kojem je Dejan slavio sa 9:7.

 
U prvom susretu parova Majdiš i Brnas su bili bolje od Cote st. i Domazeta sa 6:0 6:2

 
U drugom susretu parova, u najneizvjesnijem meču dana, splitski par Radanović i Perić bili su bolji od Brusića i Samaržije 7:5 6:2 16:14.

 
Branitelji naslova u parovima Tudor i Cota ml. podbacili su u prvom nastupu i izgubili od Majdiša i Branasa sa 6:1 6:2 te tako ozbiljno ugrozili obranu naslova.

 
U zadnjem meču dana, Kirin se “provozao biciklom” pokraj Strbada i upisao pobjedu u prvom nastupu.

 

Dok čekamo ovogodišnje prve rezultate, prisjetimo se prošlogodišnje posjete Gorana Ivaniševića našem turniru

Prijašnji turniri

Obavijesti

  • 14/09/2023

    12. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.

  • 15/03/2023

    Određen je datum za EPT2023! Inženjeri igraju tenis 1-3.9.

  • 15/09/2022

    11. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.