Raspored i rezultati 2022

11. MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR ZA INŽENJERE
Zagreb, Hrvatska
9. do 11. rujna 2022.

službena web stranica: www.engineersplaytennis.hr

Galeriju slika i popratne rezultate pogledajte na našoj facebook stranici.

Rezultati 2022.

 
Imamo pobjednike EPT 2022!

Rezultate ovogodišnjeg turnira započeti ćemo ženskom kategorijom. Ne samo zato što žene imaju prednost, već zato što se dogodila zanimljivost da je prekinuta era vladavine Marine Ranogajec ženskim dijelom turnira. Naime, nakon što je bila peterostruka prvakinja turnira i od toga se dvaput okitila dvostrukom krunom te to sve napravila bez izgubljenog seta, ove godine stigla je tek do bronce. Pojavile su se Karolina Kovač i Ivona Erceg te donijele jednu novu dimenziju ženskoj kategoriji na turniru inženjera. Nakon što su se relativno lako obračunale sa svima ostalima i u singlu i u pravima, uslijedio je pravi teniski triler dvije prijateljice koji je na kraju završio tijesnom pobjedom Kovač u tie-breaku. Sada ostaje za vidjeti da li ćemo biti svjedoci jedne nove ere na našem turniru ili već slijedeće godine možemo očekivati nove izazivačice.

 

Kao što smo u gornjem tekstu već natuknuli, zlatom u ženskim parovima parovima okitile su se Karolina Kovač i Ivona Erceg. Velika borba odvijala se za druga dva mjesta koja nose medalje. Na kraju su Splićanke Aida Gluić I Petra Čepin uzele srebro, dok je Marina Ranogajec bronci u singlu pridodala i onu u paru, zajedno sa Natašom Vlahović Klečina.

 

U muškoj konkurenciji smo ove godine imali novitet, a to je da smo zbog broja prijavljenih tenisača imali 3 muške kategorije. Pa kako je red, krenuti ćemo od najiskusnijih.
U kategoriji M45+, prvo mjesto osvojio je Goran Matić. Iako je nastupio i u mix kategoriji, to ga nije omelo da bez poraza dođe do svog prvog naslova na turniru inženjera. Drugo mjesto osvojio je Zlatko Antonić, dok se svojom prvom broncom okitio Ivan Daidžić. Na slici se još nalazi i četvrtoplasirani Damir Poljak.

 

U najbrojnijoj muškoj kategoriji, M35+, u finalu smo imali okršaj dva prijatelja i partnera u parovima. Ovog puta bolji je bio Antonio Obratov i tako osvojio svoj prvi naslov u pojedinačnoj konkurenciji na turniru inženjera. No, vjerujemo da mu je pobjeda nad Markom Babićem bila bitnija od samog naslova. Mark se tako morao zadovoljiti srebrom te iako se nije popeo na najvišu stepenicu, ipak se popeo stepenicu više u odnosu na prošlu godinu kada je bio treći. Treće mjesto ove godine osvojio je popularni Fone, Mario Radanović.

 

Najmlađa muška konkurencija ove godine bila je M35-. Tamo se najbolje snašao Ivan Novko i u premijernom nastupu u singlu osvojio prvo mjesto. Ivan se prošle godine prijavio samo u parovima i pomno motrio što se događa u singlu te zaključio da ima šanse, što je na najbolji mogući način i pokazao. U finalu je Tomislav Majerović dobio šansu za revanš nakon poraza od Novka u skupini, međutim i u ovom meču Ivan je bio nepremostiva prepreka za Majerovića. Treće mjesto osvojio je Tomislav Pracaić.

 

U muškim parovima, finalisti iz pojedinačne konkurencije Obratov i Babić, vratili su naslov u svoje ruke. Nakon prvog mjesta prije dvije godine, prošle godine zapeli su na stepenici niže, ali su se ove godine suvereno vratili na vrh. Jedan korak više napravila su i druga dva para. Radanović i njegov partner, specijalist za parove Goran Udovičić, uzeli su srebro u odnosu na broncu od prošle godine, dok su brončani bili Robert Tudor i Dejan Fabris.

 

Mješoviti parovi su svake godine sve brojnija kategorija te su i mečevi u istoj sve zanimljiviji. Srebrnim medaljama u parovima, zlatnu medalju u mixu pridodali su Aida Gluić i Goran Udovičić te tako dokazali da im parske konkurencije najviše leže i da su u njima prvi favoriti. Srebrne medalje poduplali su njihovi partneri u parovima, Petra Čepin i Mario Radanović. Treće mjesto su teškoj borbi osvojili su brat i sestra, Nives Hrgović i Petar Cota.

Rezultati s prethodnih turnira

Rezultate s turnira 2022. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2021. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2020. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2019. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2018. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2017. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2016. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2015. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2014. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2013. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2012. pogledajte ovdje.

Prijašnji turniri

Obavijesti

  • 14/09/2023

    12. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.

  • 15/03/2023

    Određen je datum za EPT2023! Inženjeri igraju tenis 1-3.9.

  • 15/09/2022

    11. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.