Raspored i rezultati 2018

7. MEĐUNARODNI TENISKI TURNIR ZA INŽENJERE
Zagreb, Hrvatska
31. kolovoza do 2. rujna 2018.

službena web stranica: www.engineersplaytennis.hr

Galeriju slika pogledajte na našoj facebook stranici.

Rezultati 2018.

 
Ove godine imamo po prvi puta ponovljenog prvaka, a to je Dominik Miser. Dominik je svoj prvi naslov najboljeg inženjera tenisača osvojio 2016., a uspjeh je ponovio sada, 2 godine kasnije.

Drugo mjesto osvojio je Tino Kirin, a treće Mario Radanović.

Posebne nagrade za nastup na svojem 5. turniru zaslužili su Josip Samaržija i Mario Radanović.

 

Rezultati subota 1.9.2018.

U subotu nas je na Šalati dočekala kiša, iako je bilo najavljeno da će ona krenuti tek popodne. Tako da smo morali preći na alternativu koju smo imali na tenis centru Gajnice.
Čim smo stigli u Gajnice, krenulo se s prvim mečevima dana, polufinalima.

U prvom polufinalu sastali su se Kirin i Radanović. U zanimljivom i napetom meču, Tino je osigurao finale sa 6:3 7:6(5).

U drugom finalu snage su odmjerili Tudor i Miser. Dominik je slavio sa 6:2 6:2 i tako ušao u svoj treći finale na našim turnirima.

U razigravanju za 5. mjesto našli su se Fabris i Cota. Petar je pružio dobar otpor Dejanu koji je ipak dokazao svoju klasu i pobijedio sa tijesnih 9:7 te tako izborio revanš protiv Obratova.

Ove godine nismo imali dovoljno hrabrih u kategoriji 50+ tako da su Josip Samaržija i Petar Cota st. odigrali revijalni meč u ovoj kategoriji. Nažalost prilikom vodstva od 3:1, Josip je obnovio ozljedu noge pa je meč završio malo ranije nego je planirano.

U borbi za 5. mjesto, Fabris je imao šansu za vratiti Obratov za poraz u skupini. No Antonio je i ovaj put odnio pobjedu i to još uvjerljivije, 9:2.

U velikom finalu sastali su se Miser i Kirin. Dominiku je to bilo drugo finale uz omjer 1:1, dok je Tino iza sebe imao jedno finale iz kojeg je izašao poražen. Miser je lakše nego očekivano došao do druge titule na turnirima za inženjere. Slavio je sa 6:1 6:2.

 

Rezultati petak 31.8.2018.

Promjena u odnosu na prošlu godinu bilo je preseljenje na legendarne terene na zagrebačkoj Šalati. Iako ovo mjesto daje posebni gušt za igranje tenisa, ne može pružiti “krov nad glavom” u slučaju kiše. A obzirom da je za vikend prijetila opasna prognoza po pitanju kiše, u petak smo krenuli malo ranije s mečevima.

Tako su prvi meč odigrali prvi pobjednik našeg prvog turnira Robert Tudor i prošlogodišnji viceprvak Tino Kirin.

U drugom meču dana, sastali su se sparing partneri Antonio Obatov i Mario Radanović. Iako je Antonio bolji u međusobnom omjeru, na turniru je slavio Mario sa 9:5.

Tino je bio nestrpljiv da što prije odigra grupu pa se ubrzo nakon svog prvog meča sastao sa Petrom Cotom ml. Kirin je slavio sa 6:3 6:4.

U popodnevnim satima prvi svoj meč započeo je prvak iz 2016, Dominik Miser. S druge strane stajao je Radanović koji je nakon pobjede mogao igrati rasterećeno protiv favorita. Međutim, Dominik je potvrdio titulu prvog nositelja turnira i slavio sa 9:5.

U isto vrijeme na terenu pokraj igrali su Obratov i Dejan Fabris. Antoniu je pobjeda protiv starog znanca bila neophodna ako je htio ostati u igri za polufinale. To je i ostvario rezultatom 9:5.

Fabris nije imao puno vremena za odmor pa je nakon kratkog odmora morao ponovno na teren odigrati klasik protiv Radanovića. Ovo je bio direktan dovboj za ulazak u polufinale te je u najneizvjesnijem meču dana Mario slavio sa 9:7.

U drugom meču iste skupine također se odlučivalo u ulasku u polufinale. Antonio je imao imperativ pobjede ako se želi naći u polufinalu dok je Miser imao pravo na popravni u zadnjem meču. No, Dominik je to odlučio riješiti odmah i pobijedio sa 9:5.

S obzirom da je u njihovoj skupini sve bilo riješeno, a umor ih je lagano savladavao, Miser i Fabris su odlučili svoj meč riješiti za “zelenim stolom”. Tako su zadnji meč dana odigrali partneri iz parova Tudor i Cota ml. Iako je Cota pokazao dobru igru, Robi je dokazao klasu i ušao u polufinale sa 9:5.

 

Rezultati s prethodnih turnira

Rezultate s turnira 2017. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2016. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2015. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2014. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2013. pogledajte ovdje.
Rezultate s turnira 2012. pogledajte ovdje.

Prijašnji turniri

Obavijesti

  • 14/09/2023

    12. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.

  • 15/03/2023

    Određen je datum za EPT2023! Inženjeri igraju tenis 1-3.9.

  • 15/09/2022

    11. turnir je uspješno završio! Galeriju slika pogledajte klikom na ovaj link, a rezultate u našoj rubrici Raspored i rezultati.